BİBERLİ EKMEK
okuldan gelince,içini ısıtacak hamurlu birşeyler aranınca işte favori hamur işim annem de harika yapardı hani o kadar olmasa da benimki de idare eder.
MALZEMELER
1 ekmek hamuru fırından hazır aldım
6_7 kuru soğan
biber salçası
50 gr margarin
susam
zeytinyağ
1 patates
YAPILIŞI
öncelikle kuru soğanlar yemeklik doğranır içine tuzu 1 yemek kaşığı civarında salçası eklenip kavrulur.soğanlar iyice pişince altı kapatılır ve susamlar(1 çorba k kadar) eklenir.1 patatesi haşlayıp margarinle beraber hamura ekleyelim.iyice yoğuralım ve sıvıyağın yardımıyla tepsiye yayalım.üzerine hazırladığımız harcı koyalım.200 derece fırında 25 30 dk hamur kızarana kadar pişirelim afiyet olsun...isterseniz bunu minik pizzalar şeklinde yuvarlekta yapabilirsiniz benim vaktim kısıtlıydı birda salçanız tuzluysa tuz oranına çok dikkat edin bunda tuzun ayarı hep kaçar...
hataylı komşularımız yapardı biberli ekmegi.o zamandan bu zamana hala bende yaparım.ellerine saglık.
YanıtlaSil