12 Kasım 2009 Perşembe

BİBERLİ EKMEK


BİBERLİ EKMEK

okuldan gelince,içini ısıtacak hamurlu birşeyler aranınca işte favori hamur işim annem de harika yapardı hani o kadar olmasa da benimki de idare eder.

MALZEMELER

1 ekmek hamuru fırından hazır aldım

6_7 kuru soğan

biber salçası

50 gr margarin

susam

zeytinyağ

1 patates

YAPILIŞI

öncelikle kuru soğanlar yemeklik doğranır içine tuzu 1 yemek kaşığı civarında salçası eklenip kavrulur.soğanlar iyice pişince altı kapatılır ve susamlar(1 çorba k kadar) eklenir.1 patatesi haşlayıp margarinle beraber hamura ekleyelim.iyice yoğuralım ve sıvıyağın yardımıyla tepsiye yayalım.üzerine hazırladığımız harcı koyalım.200 derece fırında 25 30 dk hamur kızarana kadar pişirelim afiyet olsun...isterseniz bunu minik pizzalar şeklinde yuvarlekta yapabilirsiniz benim vaktim kısıtlıydı birda salçanız tuzluysa tuz oranına çok dikkat edin bunda tuzun ayarı hep kaçar...

1 yorum:

  1. hataylı komşularımız yapardı biberli ekmegi.o zamandan bu zamana hala bende yaparım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil