Malzemeler
Yarm kilo balkabağı
1 su bardağı süt
1paket krema
1 çorba kaşığı un
1adet kuru soğan
1diş sarmısak
Tereyağ
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş muskat
Yapılışı
Kabakları irice doğrayalım.Üzerine bir soğanı dörde bölüp ekleyelim.Tuzunu ve sarmısağını ekleyip ,üzerini örtecek kadar su koyup , haşlayalım.Kabaklar yumuşayınca hepsini blenderden geçirelim.Ayrı bir kapta tereyağı eritelim, unu kavurup üstüne soğuk sütü ekleyelim. Oluşan sosa blenderden çektiğimiz karışımı dökelim bir taşım daha kaynatalım ,çorba koyu kıvamlı olacak. İstediğimiz kıvama gelene kadar su koyabiliriz en son bir paket kremayı çorbaya ekleyelim. Çorbanın, altı kapalıyken kremayı eklemeyi unutmamalıyız yoksa krema kesilir.Muskat ,tuz ve karabiberi ekleyelim . Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder