21 Ağustos 2009 Cuma

KOLAY İMAM BAYILDI


bu imambayıldı öyle kolay öyle sağlıklı ve lezzetliki tadına doyamayacaksınız.açıkçası ilk görenler biraz şüpheyle bakıyorlar (imam bayıldı da patlıcan kızarır falan diyorlar) ama lezzeti 1 numara işte tarifim
Malzemeler
.4 tane patlıcan
.2 tane yeşil biber
.2 tane kırmızı biber
.abartmıyorum 3 tane orta boy kuru soğan ne yapalım bunu soğan güzelleştiriyor.
.3 tane iri domates
.sarmısak
.1 çorba k.şeker
.tuz zeytinyağ
Yapılışı
öncelikle patlıcanlar alacalı soyulur ,boyuna uzun uzun dilimlenir ve tuzlu suda 10_15 dk bekletilir .soğanlar piyazlık yani halka halka doğranır .biberler jülyen ,domatesler küp küp doğranır.bunlar bittikten sonra harç için tavaya zeytinyağ konur ve soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişer.sonra biberler, en son domates konur ve pişirilir.şeker tuz ve sarmısak ilave edilir.patlıcanlar yıkanır ve süzülür.tencereye, 1 sıra patlıcan 1 sıra harç konarak patlıcanlar bitene kadar bu devam eder.üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edilir ve pişmeye bırakılır .25_30 dk sonra patlıcanlar iyice yumuşayınca ,ateşten alınır.işte size hem sahurluk hem iftarlık hafif ve lezzetli bir sebze yemeği afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder