22 Aralık 2009 Salı

HAZIR SU BÖREĞİ YUFKASIYLA SU BÖREĞİ


SU BÖREĞİ
MALZEMELER


İç Harcı İçin;

500 gr böreklik peynir
1 demet maydanoz

Yufka aralarını yağlamak için;

Ayçiçek Yağı Veya Eritilmiş Tereyağıda kullanabilirsiniz.

Haşlama için;

3 litre su
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvıyağ

Soğutmak için ;

3 litre su . (su ısınıp bulandıkça değiştirilmeli)

Hazırlanışı;

-Tepsi yağlanır ben büyük fırın tepsisi kullanıyorum
-Tuzlu su ve yağ kaynatılır, Hazır su börek yufkaları haşlanır.Yıtrtılırsa üzülmeyin sorun olmaz yerleştirirken.pişince anlaşılmıyor:) )Önce sıcak suda 10 saniye kadar haşlanır sonra soğuk suya batırılır, sonrasında süzgeç üstünde suyu süzdürülür.
-Su Börek Yufkalarının yarısı araları hafif zeytinyağı yada tereyağı ile yağlanarak kat kat tepsiye yerleştirilir..Peynirli maydanozlu iç harç serilir.Kalan yufkalar yağlanarak kat kat aynı şekilde yerleştirilir.yerleştirilir . En üste düzgün açılmış ve sudan geçirilmiş yufka yayılır.Daha sonra 180 -200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.

-Arzu ederseniz tepside ocak üstünde dikkatlice çevirerekde eşit şekilde böreği pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

1 yorum:

  1. bende yaptım ama bir türlü yayınlamak kısmet olmadı.hazır su böregi yufkası büyük bir kolaylık.ellerine saglık.

    YanıtlaSil