18 Mayıs 2010 Salı

KARADENİZE HAS LEZZETLER


harika bir haftasonu ve harika değişik otlar, harika doğa.......Türkiye'nin her köşesi cennet ,hangi şehrine gitsem farklı hislerle dönüyorum,son olarak Ordu;ilk ziyaretimizdi eşimle..son olmayacak biliyorum ve bugüne kadar neden bir karadeniz seyahati düşünmemişiz kendi kendime hayıflanıyorum.Öyle bir yer düşünün ki yeşilin her tonu mevcut.heryerden otlar çiçekler fışkırıyor.Doğa kendini beğendirmek için canla başla uğraşıyor.Fındık bahçeleri,fışkıran filizler yağmura doymuş toprak ne de güzel kokuyor.Bir tarafta deniz ona yukardan bakan fındık bahçeleri...Bazı insanlar şanslı oluyor bu şehirde yaşlanılmaz.Bu kadar övgüden sonra yiyeceklerden bahsedelim.en ilginç gelen galdirik otu,soğan,minik mısır ekmekleri,pul biberle yapılan melluce denilen ot yemeği ben tadına bayıldım.zeytinyağlı gibi pişiriliyor ama şeker yok.pazı bacağı ;pazı sapları haşlandıktan sonra sıvı yağ,sirke ile yapılan bir çeşit meze.Fasulye diblemesi; fasulyeler küçük küçük doğrandıktan sonra kavrulmuş soğan ve bulgurla pişiriliyor.Hepsi harikaydı yapmak ve yemek isteyenlere tavsiye ederim karadenizli arkadaşlardan ek tarifler bekliyorum.afiyet olsun.....

3 yorum:

  1. Canim yine döktürmüssün elerine emeklerine saglik afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim gülcancığım senin yaptıların da enfes görünüyor seninde ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım Karadeniz kızıyım ama görmek kısmet olma
    dı:))Ellerine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil