20 Haziran 2009 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

havalar ısındığından beri bana bişeyler oldu canım yemek yapmak istemiyor karpuzu kirazı kavunu bulunca yemeklerin pabucu dama atıldı ama şöyle güzel bir enginara kim hayır diyebilir sırf faydaları hatırına bile yenebilecek yegane bitkilerden biri hepinize şimdiden afiyet olsun .
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
MALZEMELER
4 tane temizlenmiş enginar
1 orta boy küp doğranmış havuç
1 orta boy patates
1 su bard haşlanmış bezelye
1 orta boy soğan
limon
şeker tuz dere otu
yapılışı
temizlenmiş enginarlar limonlu suda beklerken kuru soğanı küp küp yapıp iyice sarartalım
diğer malzemeleri ekleyerek pişirelim tam pişmeden ocaktan alalım geniş bir tencereye yağ limon şeker koyalım üstüne enginarları yerleştirip içlerini dolduralım üstlerini geçmiyecek kadar sıcak su koyup pişmeye bırakalım.soğuyunce dereotuyla süsleyelim afiyet olsun...
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder