1 Ekim 2009 Perşembe

BADEMLİ ÜZÜMLÜ KERKÜK PİLAVI



bademli üzümlü kerkük pilavı

malzemeler

1 su bard jasmin pirinç

1 çay bard yıkanmış kuru sarı üzüm

1 çay bard ayıklanmış tuzsuz badem

1 su bard sıcak su, tereyağ

yapılışı

pirinçleri tuzlu ılık suda 1 saat beklettikten sonra yıkayıp yağda kavuralım.suyunu ekledikten sonra pişirip demlenmeye bırakalım.ayrı bir yerde az yağla üzüm ve bademi kavurup servis yaparken sıcak olarak pilavın üstüne koyalım.istersek bu pilavın üstüne didiklenmiş tavukta yakışıyor.afiyet olsun..

3 yorum:

  1. ne güzel olmuş ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Işıkcım ellerine sağlık harika bir pilav öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil