bademli üzümlü kerkük pilavı
malzemeler
1 su bard jasmin pirinç
1 çay bard yıkanmış kuru sarı üzüm
1 çay bard ayıklanmış tuzsuz badem
1 su bard sıcak su, tereyağ
yapılışı
pirinçleri tuzlu ılık suda 1 saat beklettikten sonra yıkayıp yağda kavuralım.suyunu ekledikten sonra pişirip demlenmeye bırakalım.ayrı bir yerde az yağla üzüm ve bademi kavurup servis yaparken sıcak olarak pilavın üstüne koyalım.istersek bu pilavın üstüne didiklenmiş tavukta yakışıyor.afiyet olsun..
ne güzel olmuş ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilIşıkcım ellerine sağlık harika bir pilav öpüyorum...
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSil