8 Eylül 2009 Salı

FRİTTATA



MALZEMELER

.500 gr ıspanak

.3_4 tane taze soğan
.1 kabak

.2 tane kırmızı tatlı biber

.1 tane sarı biber

.sarmısak

.1 tane yeşil biber

.6 tane yumurta

.1 çay bardağı taze ,rendelenmiş kaşar

.tuz karabiber

YAPILIŞI

.taze soğanları ince ince kıyalım zeytinyağ ile kavuralım.daha sonra biberleri,kabağı küçük küçük doğrayıp kavuralım.arkadan ıspanağı ve sarmısağı ekleyelim suyu çekilene kadar ıspanağı kavuralım.20 cm lik bir kelepçeli kalıba yağlı kağıt döşeyerek harcı yerleştirelim.üstüne çırptığımız 6 yumurtayı ekleyelim.180 derece fırında 25_30 dk pişirelim çıkmasına yakın kaşarları ekleyip eriyene kadar birdaha fırına koyalım.afiyet olsun....

3 yorum:

  1. Neilginç bir isim!
    Nereden geliyor bu ismin mahiyeti acaba?
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Işıkcım merhaba çok leziz ve şık bir lezzet olmuş.Ellerine sağlık be
    reketli iftarlar dilerim öpüyorum..

    YanıtlaSil
  3. merhaba arkadaşlar.Gerçekten de ilginç bir isim frittata italyanca omlet demek.En güzel özelliği ise bu omlete herşey karıştırabilirsiniz,enginar ,pırasa,havuç kabak vs. Bol yumurta ile harika bir omlet oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil