2 Eylül 2009 Çarşamba

PROFİTEROL

bu tarifi oktay ustanın tariflerinden aldım harika oldu .
MALZEMELER
1 su bardağı su1
,5 su bardağı un
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
4 adet yumurta
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
2 su bardağı süt
2 corba kaşığı silme un
1 su bardağı toz seker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
10 adet bitter çikolata
yarım cay bardağı sıvıyağ
KREMASI İÇİN
500 gr süt
1 su bardağı toz seker
3 corba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilinya
1 corba kaşığı margarin veya tereyaĞ
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye suyu,margarini ve toz şekeri koyuyoruz.Su kaynayıp margarin eriyinciye üzerine unu ilave ediyoruz.Tahta kaşıkla kısık ateşte 4 dk karıştırıyoruz.Daha sonra geniş bir cam kabın içine alarak ara sıra karıltırıp üzerine yumurtaları kırıyoruz.Hamuru içinde topaklar kalmayıncaya kadar kaıştıyoruz.Hamuru hazırlayınca şanti torbasına alıyoruz.Şanti torbasına düz uç takıp yağlanmış furun tepsisine ceviz veya fındık büyüklüğünde sıkıyoruz.İsterseniz ekler pasta şeklinde sıkabilirsiniz.bu şekilde sıkackasanız tepsiyi hafif yağlayın.Bu ölçüden yaklaşık 2 tepsi profiterol cıkıyor.Önceden ısıtılmış 150 derecefırında 30-50 dk fırının kapağını acamdan pişiriyoruz.Fırından aldıktan sonra spatula yardımıyla hamurları tepsiden alıyoruz.soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı içlerinde dolduruyoruz.Hazırladığımız sosu ise en son döküyoruz.İsterseniz üzerine yeşil fıstık ya da rendelenmiş çikolata dökebilirsiniz.KREMANIN HAZIRLANIŞI:Bütün malzemeyi soğuk olarak tencereye koyup telle karıştırarak pişirdikten sonra soğutup kullanabilirsiniz. Hamurlar içleri boş olarak 10 gün kadar buzdolabında muhafaza edilebilir.Bu ölçüden yaklaşık 15 kişilik çıkar.

1 yorum:

  1. Bak bu süper bir daha dışarıda profiterol yemeyi düşünmüyorum.

    YanıtlaSil