7 Eylül 2009 Pazartesi

YOĞURT PANE


lezzet dergisinin bu ayki küçük kitapçığında bu tarifi gördüğümde önce böyle birşeyi mantıklı bulmamıştım.öyle ya yoğurdu kızartmak,eriyebilirdi herşeyden önce sonra niye rahat rahat yemek varken bu kadar muameleye maruz kalsınki yoğurtçuk....ama deneyince hak vereceksiniz icat edenin eline sağlık beğenmeyen çıkmadı bu harika tadı....


MALZEMELER


.süzme yoğurt


2 yumurta


.un galeta unu


.dere otu,tuz


YAPILIŞI


.önce süzme yoğurda tuz ve kıyılmış dereotunu karıştıralım.yoğurdu uzun bir payrekse 1 parmak kalınlığında yayalım.buz dolabında en az 3 saat bekletelim yeterince donmazsa şekilleri bozuluyor.buzluktan çıktıktan sonra kare kare dilimleyip önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp 5 dk kızartalım.dere otuyla süsleyip servis yapalım.afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder