6 Nisan 2009 Pazartesi

PARTİ ZAMANI.....











Pırasalı peynirli kiş
Malzemeler

Hamur için; 2 tepeleme su bardağı un125 gr tereyağı veya margarin1 yumurta sarısı1 çay bardağı suBiraz tuzGarnitürü için; 2 kg pırasa
4 yemek kaşığı margarin1/2 bardak yağlı sütTuz-karabiber2 yumurta1 kahve fincanı rendelenmiş beyaz peynir yada rokfor 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Yapılışı
1. Elenmiş unun ortasında yağ ve yumurta sarısını ezin, su ve biraz tuz katarak bir hamur yapın. Serin bir yerde yarım saat dinlendirin. Hamuru, uzunlamasına açın ve üçe katlayın; sonra yuvarlak biçimde açarak 26-28 cm çapındaki yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Ortasından birkaç delik açın.2. Ayıklanmış ve yıkanmış pırasaların yalnız beyaz kısımlarını, 2 cm genişliğinde daireler halinde kesin. Teflon tavaya 3 yemek kaşığı yağla birlikte koyun. Kısık ateşte 1 saate yakın pişirin.3. . Tart hamurunun üstüne önce beyaz peyniri , sonra da haşlanmış pırasaları yayın. 2 yumurtayla artan bir akı süt,tuz ve karabiberle karıştırıp, kalıbın üstüne dökün. Kaşarpeyniri serpin ve 160-180 derecelik fırında 30-40 dk pişirin afiyet olsun....

3 Renk börek(pastırmalı)
Malzemeler
.5 adet yufka
.2 yumurta
.4 küçük havuç
.yarım kilo ıspanak
.1 kuru soğan
.1 pk margarin tereyağla daha iyi oluyor
.250 gr pastırma (koklatsakta olur)
çörek otu
YAPILIŞI
.içmalzeme için
havuçları rendeleyip teflonda hafifçe öldürelim tuzunu koyalım
ıspanakları ince doğrayalım ve yemeklik doğrayıp kavurduğumuz soğanlarla biraz daha kavuralım soğumaya bırakalım
1 yufkayı tezgaha serip üzerine erittiğimiz margarini sürelim ve 1 kat daha yufkayı serelim onun üstünede margarin sürüp havuçları yayalım üstüne diğer yufkayı koyalım ve yine margarin sürelim.üstüne elimizle parçaladığımız pastırmaları eşit olacak şekilde yayalım.onun üstüne de 4. yufkayı serelim.tekrar margarin sürüp ıspanağı yayalım onun üstünü kapatıp yavaşça böreği rulo yapalım.üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu koyalımve ruloyu tam ortadan kesip yağlanmış tepsiye koyup 180 derecelik fırında 35_40 dk pişirelim.isterseniz bu böreği 1 saat dolapta bekletip iyice donunca dilimleyipte pişirebilirsiniz.afiyet olsun...





portakallı chessecake
Malzemeler
3 portakal
2 pk burçak bisküvi
100gr tereyağ
1pk labne peyniri
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı buğd nişastası
vanilya
Yapılışı:
öncelikle erittiğimiz tereyağını rondoda çektiğimiz bisküvilerle harmanlıyoruz.Kelepçeli kalıba her tarafı eşit yükseklikte olana kadar bastırıyoruz ve buzdolabında 10 dk kadar bekletiyoruz.bu arada labne peynirini şekeri yoğurdu vanilyayı karştırıp ocakta kaynatmadan pişiriyoruz.Bu karışımı dolaptan çıkardığımız bisküvilerin üstüne döküp 150C de ısıtılmış fırına veriyoruz.Üstü pembeleştikten sonra alıp soğutuyoruz.üstü için 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 bardak portakal suyu ve rondodan çekilmiş portakalları karıştırıp boza kıvamı alana kadar pişiriyoruz. soğuyan kekin üstüne bunu da koyup buzdolabında bekletiyoruz.
afiyet olsun....





Zeytinyağlı Börülce
Malzeme
1/2 kg kuru börülce
2 büyük kuru soğan
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı biber salçası
arzu edilirse artan pazı saplarınıda ekleyebilirsiniz
zeytinyağ limon tuz
Yapılışı:
börülceleri hafif diri kalacak kadar haşlayalım
soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavuralım biber salçasını da kattıktan sonra börülceleri şekeri suyu koyup pişirmeye devam edelim.piştikten sonra soğutup limonunu koyalım .afiyet olsun...















makarna salatası






Malzemeler


1 pk burgu makarna


5 ço.b.kaşığı mayonez


5 ço.b.kaşığı süzme yoğurt


1kahve fincanı bezelye küp doğranmış havuç küp doğranmış kornişon turşu istenirse mısır


tuz karabiber


dereotu


Yapılışı


makarnayı haşladıktan sonra sırayla malzemeleri karıştırıyoruz.afiyet olsun....





























şeker hamurlu zencefili kurabiye






Malzemeler


1 yumurta


150 gr margarin


1 su bardağı un


1 çay bardağı mısır nişastası


1 su bardağı pudra şekeri


1 çay kaşığı karbonat (kabartma tozu da olabilir)


tarçın zencefil


Yapılışı


oda sıcaklığındaki margarini yumurta un pudra şekeri mısır nişastası zencefil tarçın karbonatla beraber yoğuruyoruz.kulak memesi kıvamına gelip ele yapışmadığında olmuş demektir.istediğiniz şekli vererek 170 C fırında 20-25dk pişirelim pembeleşince tamam demektir.soğumadan yerinden çıkartmayalım.daha sonra şeker hamuru ile kaplamak isterseniz hamuru aynı kalıplarla kesip balla kurabiyeye yapıştırın.







şimşek McQueenli pasta (şeker hamurlu)alpiş buna bayıldı.

bu da elimin ayarının kaçtığının resmidir malzeme varken yapıym dedim..







Kısır

1 demet taze soğan

1demet maydonoz

1/2 pk ince bulgur

1 _ 2 tane salatalık küp doğranmış


imon nar ekşisi tuz kimyon karabiber

1 çorba kaşığı biber

4 çorba kaşığı domates salçası

Yapılışı

bulguru sıcak 1 su bardağı sıcak suyla ıslatalım ağzı kapalı bir kapta 10 dk iyice şişmesini bekliyelim.şiştikten sonra domates ve biber salçasını ekleyelim daha sonra baharatlar limon zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyelim.en son ince ince doğradığımız yeşillikleri katalım.ben domatesi çok sulandırıyor diye koymuyorum isterseniz eklenebilir .afiyet olsun....





5 yaşındaki oğlum alpin doğum günü bu ene bayağı neşeli geçti .Artık kendisi de doğum gününün tadını çıkarıyor.menü konusunda çok düşündüm hem çocukların hem yetişkinlerin damak tadına aynı anda hitap etmek hakikaten zormuş; işte benim kıymetlilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder