6 Nisan 2009 Pazartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA
.Malzemeler
.150 gr margarin eritilmiş.
.1 çay bardağıyoğurt
1çay bard su
.1çay bard sıvı yağ
.1çorba k toz şeker
.2 çorba k sirke .1 pk kabartma tozu
tuz aldığı kadar un
250 gr beyaz peynir içi için
YAPILIŞI
.soğutulmuş margarini yoğurdu suyu sıvı yağı toz şekeri sirke ve kabartma tozunu karıştırıp yoğuralım kulak memesi kivamında bir hamur yapalım .yarım saat dinlenirse daha iyi olur .peynire yumurtanın akını karıştıralım.istersek içine maydonoz patates kıyma da konabilir.poğaçaları yapıp içini koyduktan sonra üstüne yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim afiyet olsun...


ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
malzemeler
1 kg dolmalık biber 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı zeytinyağı 8 adet soğan 1 çorba kaşığı çam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı kuru nane 8-10 dal maydanoz Yarım demet dereotu 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı tuz 1.5 su bardağı sıcak su Tuz ve yarım limon suyu
Yapılışı
*Soğanları robotta veya elde kıyıp,pirinçleri yıkayıp hazırlıyoruz.*Yağı içine tuz ve fıstık ekleyerek hafif kavuruyoruz. *Soğanları ekleyip,5-10 dakika pişiriyoruz.*Pirinçleri, kuş üzümünü ve şekeri ilave ediyoruz.*Biraz daha kavuruyoruz.*Sıcak suyumuzu batası koyup, ağzını kapatıp çekene kadar pişiriyoruz.*Kıyılmış maydanoz, dereotu, nane,tarçın,yenibaharı ekleyip hepsini ezmeden karıştırıyoruz.İçimiz hazır. *Biberlerimizin içine dolduruyoruz.*Tenceremize diziyoruz .*Ya yuvarlak kestiğimiz kendi kapaklarını şapka gibi kapatıyoruz ya da domates kapağı yapıyoruz.*Bir bardak sıcak su ve tuz ile biraz domates suyu ekleyip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.





Çikolatalı Elma Topları İçin Malzemeler
2 adet elma
1 paket bisküvi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
100 gram bitter çikolata
Yapılışı

Karıştırma kabına ufalanmış 1 paket petibör bisküvi alınır. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 çay bardağı ceviz,tarçın, eritilmiş bitter çikolata ve rendelenmiş elmalar katılarak yogurulur.
Elde edilen karışımdan küçük toplar yapılarak isteğe göre fıstık,hindistan cevizi veya fındığa bulanır. Toplara kürdan batırılarak servis yapılır.
OĞLUŞUM TOLGAALP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder