10 Eylül 2009 Perşembe

GÜVEÇTE KUZU KEBAP

MALZEMELER
yarım kilo kuzu kuşbaşı
2 tane kırmızı biber
2 tane yeşil biber
2 orta boy domates
1 büyük kuru soğan
tuz karabiber
1 kesme şeker
üstü için 1 su bard rende kaşar
YAPILIŞI
öncelikle kuru soğanlar küp doğranıp iyice kavrulur.sonra etler yüksek ateşte sularını çekene kadar her tarafları pişene kadar kavrulur.diğer tüm malzemeler küçük doğranıp ete eklenir sıcak su da ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.sonra etleri küçük güveç kaplarına paylaştırıp üstünü kaşar peyniriyle örtüp fırına verelim kaşarlar eriyince çıkarıp yanında pilavla servis yapalım...afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Muhteşemdi...
    Şimdi resme bakınca bir kere daha hatırladım tadını,zaten damağımdaydı...

    YanıtlaSil