1 Mayıs 2009 Cuma

nohutlu yoğurt çorbası


Malzemeler:
- 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- Yarım kase pirinç
-1 su bard haşlanmış nohut
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ
- Et suyu veya normal su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı Biber
- Nane / kekik

Yapılışı :
Bu çorbayı yapmanın iki şekli var. Biri kolay biri biraz daha uğraştırıcı.. Eğer ayrı bir tencerede pirinçleri yumuşayıncaya kadar haşlar, sonra çorbaya katarsanız çok fazla karıştırmadan çorbamız hazır olur.. Ama direk diri olarak çorbaya eklerseniz sürekli karıştırmanız gerekiyor.. Zamanınız elverdiği sürece istenilen yöntem uygulanabilir.. Bu küçük hatırlatmadan sonra tarifimize başlıyalım :)

Yumurta, un ve süzme yoğurt karıştırılarak biraz etsuyuyla inceltilir, tercihe göre blendardan geçirilir. Ardından tencereye eklenip, kişi sayısına göre miktarını belirleyeceğiniz etsuyu/su ekleyerek pirinçleri ilave ederiz. Tuzunu da katıp, sürekli karıştırarak pirinçlerimiz yumuşadığında 3-5 dk daha kaynatıp tencerenin ağzını kapatıyoruz. Koyu kıvamdan biraz daha sulu olursa daha iyi olur. Yarım saat beklenildiğinde koyulaşıyor çünkü. Üzerine tereyağını kızdırıp, kırmızı biberini de ekledikten sonra çorbamızın üzerine gezdirip arzuya göre karabiber, pulbiber veya nane/kekik ekleyerek servise sunabiliriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder