3 Mayıs 2009 Pazar






yeşillikli zeytinli tuzlu kek
malzemeler
.1 bağ yeşil soğan
.1 bağ nane
.1 bağ dere otu
1 pk margarin
.1 su bard yoğurt
. 1 kabartma tozu
.3 yumurta
zeytin ya da beyaz peynir
un tuz
yapılışı
yeşillikleri ince ince doğradıktan sonra erittiğimiz margarini ve diğer malzemeleri karıştıralım.
en son aldığı kadar un ekleyelim.kabı yağlayıp karışımı dökelim.180 derece fırında 40 dk pişirelim soğuyunca servis yapalım bu kek soğuyunca kıtır kıtır olur afiyet olsun...



pancar turşusu
malzemeler
.1 kilo kırmızı pancar
.4 diş sarmısak
.limon
.sirke
yapılışı
pancarları yıkayıp fazlalıklarını kestikten sonra yumuşayıncaya kadar haşlayalım daha sonra istediğimiz şekilde doğrayarak bir kabın içine sirke limon sarmısak ve pancarları koyalım buzdolabında 1-2 gün bekledikten sonra turşu hazır afiyet olsun....










puf böreği
malzemeler
.3 çorba kaşığı yoğurt
.1 yumurta
.1/2 pk kabatma tozu
.tuz
aldığı kadar un
içine peynir patates isteğe göre konulabilir
yapılışı
.un havuzun içine yumurtayı kabartma tozunu yoğurdu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.ince açtığımız hamıru bir kase yardımıyla kesip içine hazırladığımız peyniri koyalım ve kenarları iyice bastırarak kapatalım.çok kızgın olmayan sıvı yağda her iki tarafı kızarana kadar pişirelim.kızgın yağa attığımda börekler kızardı ama içi çiğ kaldı bi daha ki denemedeyağı fazla kızdırmadan attım börekleri çok iyi oldu.afiyet olsun....



tam yağlı ezine





cevizli ezme



malzemeler



.2 çorba kaşığı domates salçası



.1 çorba kaşığı biber salçası



.2 diş sarmısak rendesi



.yarım soğan rendesi



.1 kahve fincanı dövülmüş ceviz



.zeytinyağ kimyon tuz



yapılışı
salçaları ve malzemeleri karıştıralım süsleyip servis edelim afiyet olsun...










mevsim salata fasulye piyazı




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder