28 Mayıs 2009 Perşembe

SEBZELİ TAVUK SOTE


sebzeli mantarlı baharatlı tavuk sote

malzemeler

.yarım kilo buttan yapılmış tavuk kuşbaşı

.3 tane kırmızı tatlı biber

.3 tane çarliston biber

.2 tane iri soğan

.yarım paket kültür mantarı

köri şeker soya sosu karabiber kekik tuz

yapılışı

öncelikle piyazlık doğranmış soğanları az sıvı yağda kavuralım.iyice pembeleşince ince doğranmış yeşil ve kırmızı biberi ( isterseniz buna havuç ekleyebilirsiniz)ekleyip onları da öldürelim .sonra tavukları ekleyip kendi suyuyla pişmeye bırakalım.tavuklar pişince baharatları 1 tatlı kaşığı şekeri soya sosunu (2 çorba kaşığı kadar)koyalım.doğranmış mantarları da ekleyip suyunu çekene kadar kapağını kapatmadan pişirelim .en son ateşten alınca kekik ilave edelim afiyet olsun...

Posted by Picasa

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


Zeytinyağlı Taze Fasulye

malzemeler

.yarım kilo ayşe kadın fasulye

.2 tatlı kaşığı şeker

.2 orta boy kuru soğan

.2 büyük domates

karabiber tuz

yapılışı

fasulyeleri ayıklayıp yıkayalım.soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağda öldürelim.fasulyeleri ekleyip sonra küp doğranmış domatesleri ekleyelim.karabiber tuz ve şekeri koyup düdüklüde 20 dk normal tencerede 35 dk fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.soğuk olarak servis yapalım afiyet olsun...

Posted by Picasa

KARIŞIK SEBZE KIZARTMASI


Mersin usulü karışık kızartma

selam ne yaptıysam bu resmi net çekemedim halbuki kokusu ve tadı insanı çıldırtacak gibi en sevdiklerimden biridir bayılacaksınız...

malzemeler

  • 2 büyük küp doğranmış patates

3 tane enine kalın doğranmış çarliston biber

3 tane küp doğranmış domates

3 tane küp doğranmış patlıcan

sarmısak

tuz

3 tane küp doğranmış kabak

yapılışı

öncelikle patlıcanları bir süre doğradıktan sonra tuzlu suda bekletip yıkayıp kurutalım.sırasıyla önce patatesleri kabağı patlıcanı biberleri kızartalım.kızaranları kağıt havluya koyup yağlarını çektirelim.en son domatesi ve sarmısakları iyice sos gibi pişirelim .bunun sarmısağı ne kadar çok olursa o kadar iyi..karıştırdığımız kızartmaların üstüne dökelim. afiyet olsun...

Posted by Picasa

SÜTLAÇ



ANNEMİN SÜTLACI


oğlumun en sevdiği tatlı resmini neredeyse çekemiyordum...annem sütlacı harika yapar bu onun tarifi aslında herşeyi göz kararı yapıyor ama ben onu iyi takip ettim bu sefer..


malzemeler


1 kg süt
1,5 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker

yapılışı


1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı). pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin. afiyet olsun...





25 Mayıs 2009 Pazartesi

ŞULİŞE ARMAĞANIMDIR SONSUZA DEK MUTLU OL MAN DİLEĞİYLE

Posted by Picasa

şulişe armağanımdır

Posted by Picasa

PANDİSPANYA

Posted by Picasa
Posted by Picasa

YAŞ PASTA YAPILIŞI

böğürtlenli yaş pasta
malzemeler
5 yumurta
5 bard un
5bard şeker
1 pk kabartma tozu
vanilya
yarım kahve finc su
yapılışı
ben bu malzemeleri 2 kere kullanarak 2 pandispanya yaptım.biraz heybetli bir pasta yapmak için .isterseniz her bir pandispanyayı iple ikiye bölerekte arasına krema koyarak yapabilirsiniz.yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı ayrı çırpalım.beyazı köpük olana kadar.unu kabatrma tozunu şekeri ve suyu yumurta sarısına karıştırıp iyice çırpalım.fırını 170 dereceye ısıtalım.yumurta beyazını ve diğer hazırladığımız karışımı hafifçe karıştırarak birbirine yedirelim.30 cmlik kalıbı yağlayıp karışımı dökelim.25-30dk önce 170 derece sonra 200 derece fırında üstü fazla kızarmadan çıkaralım.soğumaya bırakalım 2.kekide aynı şekilde pişirip böğürtlenleri rondoya atıp iri şekilde çekelim.ben hazır pasta ara kreması kullandım kremanın bir kısmına böğürtlenleri karıştıralım.bir kısmı sade kalsın keklerden birini tezgaha koyup böğürtlenli karışımı içine sürelim diğer keki kapatalım.keki sade kremayla iyice kaplayıp buzdolabında yarım saat bekletelim. ben şeker hamurunu hazır almıştım pastaya göre merdaneyle açıp üstünü kaplayalım.ve isteğe göre süsleyelim.afiyet olsun...
Posted by Picasa

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

MALZEMELER

Soğan 6 büyük boy - 600 gr

Zeytinyağı 3/4 su bardağı - 150 gr

Çamfistığı 2 yemek kaşığı - 20 gr

Pirinç 1 1/3 su bardağı - 240 gr

Domates 3 küçük boy - 250 gr

Tuz 3 tatlı kaşığı - 18 gr

Şeker 2 tatlı kaşığı - 8 gr

Su (sıcak) 2 1/4 su bardağı - 500 gr

Kuşüzümü 2 yemek kaşığı - 20 gr

Yeşil biber (dolmalık) 12 orta boy - 850 gr

Maydanoz 1 küçük demet - 40 gr

Dereotu 1 küçük demet - 30 gr

Taze nane 10-15 yaprak - 10 gr

Tarçın 1 tatlı kaşığı - 2 gr

Kara biber 3/4 tatlı kaşığı - 1.5 gr

Yenibahar 3/4 tatlı kaşığı - 1.5 gr

Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr
HAZIRLANIŞI

Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağ ve fıstıkla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür, fistıkların sararması için birkaç dakika açık olarak karıştır.Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez daha çevir. Domatesleri yıka, birini ayır, diğerlerini tencereye rendele, 2 tatlı kaşığı tuz, şeker ve 1 su bardağı su ile tencereye kat, karıştır, üzerine kuşüzümünü serp, önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin, 10-15 dakika pişir.Diğer yanda biber, maydanoz ve dereotunu yıka, biberin sap kısımlarını bastırarak çıkar ve çekirdeklerini boşalt, içlerine kalan tuzu serp. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince kıy, nane ve baharat ile birlikte pilava ekle, 10 dakika dinlendir. Kalan domatesi dörde bölüp, yarım santimetre kalınlıkta doğra. Biberleri hazırlanan içle doldur üzerlerini domates dilimleriyle kapat, yayvan bir tencereye diz, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak koy. Kalan 1/4 su bardağı sıcak suyu ekle, yaklaşık 50 dakika pişir.afiyet olsun...

Posted by Picasa

21 Mayıs 2009 Perşembe

DİYET KARDEŞLİĞİ

bugün 3.gün ve aklıma binbir çeşit yemek tarifleri geliyor.yapsam dayanamam yerim yapmasam aklımda allahım aklıma mukayet ol... şu önümdeki 4 günü bozmadan atlatabilirsem sanırım olacak.bu arada 1 kilo gitti kesin sudur o görüntüde pek bişi yok diyeti yapan var mı bilmiyorum ama sizinki nasıl gidiyor????


ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI

Malzeme Listesi:
Yarım kilo asma yaprağı (Ben salamura yaprak kullandığım için ılık su içinde tuzunu bırakması için 3-4 saat beklettim, haşlamadım. Taze yaprak kullandığım zaman kaynar suda 1-2 dakika kadar haşlıyorum).
3 su bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan rendesi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane, yarim demet ince kiyilmis maydonoz, yarim cay kasigi karabiber
1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
1,5 yemek kaşığı çam fıstığı
tuz (yaprağınız tuzlu ise iç malzemeye tuz koyarken dikkat edin)
iç malzemeyi pişirmek için 1,5 su bardağı su.
Pişerken sarmaların üzerine dökmek için yarım limon suyu. Yapılışı: Rendelenmiş soğanları zeytinyağında hafif kavurun. Çam fıstıklarını ilave edin, pirinci koyun. 2-3 dakika kavurun. Nanesini kuş üzümünü tuzunu koyup suyunu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Ince dogranmis maydonoz ve karabiberi ilave edin. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Sarma işlemine başlamadan önce pirinci karıştırıp içindeki tüm malzemenin karışmasını sağlayın. Yapraklarınızın büyüklüğüne göre iç malzeme koyarak sarın. Tencerenizin tabanını 1-2 adet yaprak ile örtün. Sarmaları yanyana aralık bırakmadan tencerenize doldurun. Sarma işlemi bittikten sonra 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını dolmaların üzerinden gezdirin. Yarım limonun suyunu üzerinden dökün. 1-2 yaprak ile sarmalarinizin uzerini kapatin.Dolmaların üzerine tencerenize uyan boyda tabak koyun, pişerken sarmaların dağılmaması için. Sarmaların üzerini 1- 2 parmak geçecek kadar su koyarak pişirin ( Kaynadıktan sonra ocağınızın ayarını kısın). Servis yaparken limon dilimleri ile süsleyin. Afiyet olsun....

Posted by Picasa

19 Mayıs 2009 Salı

1 ayda 10 kilo verebilirsiniz sadece paylaşın

DİYET KARDEŞLİĞİ

Yıllardan beri diyetler hakkında o kadar çok bilgi edindim ki en son gittiğim diyetisyen bildiklerime şaştı kaldı ne varki bilmek başka uygulayabilmek başka..
ama anladım ki diyet paylaşılınca güzel ve daha kolay..

Arkadaşlar aslında yaz için geç kaldık ama şöyle eylüle doğru zayıflayıp düğün mevsiminde arkadaşlarının ve sevdiklerinin mutlu gününde incecik olmak isteyenler için sağlklı ve kolay bir diyet var .bugün itibariyle ben de bu diyete başlıyorum.ve gün ve gün diyetimi sizinle paylaşıyorum...işte 1 ayda 10 kilo verdiren diyet amaaaa 10 kilo vermek göreceli bir durum 10 ve üzeri fazla kilosu olanlar 10 kiloya erişebilir ama daha az kilo fazlası olanlar 5 veya 6 kilo verebilirler bu diyetle...

Kahvaltınız 300 - 350, öğle ve akşam yemekleriniz 350 - 400, ara öğünleriniz ise 65 kaloriden oluşuyor. Bu diyet programına uyarsanız, yedi günde üç kilo verebilirsiniz.
bu diyeti hep görüyordum ilk kez tam olarak uygulayacağım hepinize kolay gelsin.

SABAH
· Bir dilim kepek ekmeğine sürülmüş yağsız labne, yanında bir adet domates ya da greyfurt ve bir bardak taze sıkılmış meyve suyu.
· İki dilim kepek ekmeğiyle hazırlanmış peynirli tost, bir adet yumurtayla yapılmış omlet, bir adet domates.
· Bir adet elma, 30 gram müsli, bir çay kaşığı bal ve 100 gram yağsız sütle hazırlanmış elmalı müsli.
· Bir dilim reçelli ya da ballı etimek, 40 gram yağsız salam ya da tavuk göğsü, yarım adet salatalık
· Çalışan kadınlar için, bir adet muz, bir adet elma, bir adet kividen oluşan meyve tabağı

ÖĞLE

· Bir porsiyon yağsız tavada hazırlanmış sebze ızgara
· İki dilim vejetaryen pizza
· Bir kase çorba, bir dilim kepek ekmeği, 20 gram yağsız peynir
· Bir adet fırında patates, yanında haşlanmış sebze
· Çalışan kadınlar için, Salata yapraklı, peynirli, domatesli sandviç, yanında bir bardak domates suyu

AKŞAM

· Bir adet kepek ekmeğiyle hazırlanmış domatesli, biberli, peynirli tost
· Patates, kabak ve bamyayla hazırlanmış bir tabak yağsız türlü
· Bir tabak spagetti bolonez
· İki adet etli domates dolması
· 250 gram haşlanmış patates, üzerine maydanoz, karabiber ve tuz serpebilirsiniz.

Ara öğünler

65 kaloriden az
· Bir adet kayısı
· Bir adet elma
· Bir adet portakal ya da greyfurt
· Bir avuç dolusu üzüm ya da kiraz
· Bir adet şeftali
· İki - üç adet havuç
· 150 gram yağsız yoğurt
· İki adet bisküvi

65 kaloriden fazla
· Bir adet muz
· Bir adet armut
· 150 - 200 gram diyet meyve yoğurdu
· 150 gram probiyotik yoğurt
· Bir adet çokoprens
· Üç parça çikolata

Diyetisyen Aşkın Yüksel

9 Mayıs 2009 Cumartesi

Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur.

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

SEBZELİ BULGUR PİLAVI


SEBZELİ BULGUR PİLAVI
.malzemeler
.2 su bard bulgur
.2 su bard su
.2 yeşil biber
.2 havuç
.yağ tuz şehriye

yapılışı
.sebzeler küp küp doğranır . önce şehriye sonra sebzeler kavrulur.iyice yıkadığımız bulgura tüm bunları karıştıralım suyunu da koyup tencerenin kapağını kapatalım.kısık ateşte 15 20 dkpişirelim.yarım saat dinlendirelim afiyet olsun...
Posted by Picasa

5 Mayıs 2009 Salı



KİRAZIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Kirazın Sadece Meyve Olarak Değil Kökleri, Kerestesi, Kabukları, Zamkı, Yaprak ve Çiçekleri, Çekirdeği ve Meyve Sapları ile Çok Yönlü Bir Bitki Olduğu Belirtildi.
Kirazın sadece meyve olarak değil kökleri, kerestesi, kabukları, zamkı, yaprak ve çiçekleri, çekirdeği ve meyve sapları ile çok yönlü bir bitki olduğu belirtildi.
Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Turan Karadeniz, kirazın stresi yok ettiğini, menopoz döneminde faydalı olduğunu söyledi.
Gülgiller ailesinden olup latince ismi 'Cerasus avium' olan kirazın anavatanı Kuzey Anadolu ve Güney Kafkasya olarak biliniyor. Kirazın ismini Giresun kentinden aldığı ayrıca belirtiliyor. Kirazın dünyaya hangi topraklardan yayıldığı konusunda ise farklı görüşler bulunuyor. Bazı araştırmacılar kirazın M.Ö 64 yılında Yunanistan'a, oradan da Avrupa'ya yayıldığını, bazıları M.Ö. 71 yılında Romalı komutan 'Lucullus' tarafından Roma'ya götürüldüğünü ve oradan da dünyaya dağıldığını bildiriyor.


Uzmanlar, kirazın sadece meyve olarak değil, kökleri, kerestesi, kabukları, zamkı, yaprakları ve çiçekleri, çekirdeği ve meyve sapları da kullanılabilen çok yönlü bir bitki olduğuna dikkat çekiyor. En iyi pipoların kiraz ağacı kökünden, en kaliteli mobilya ve çeşitli araçların kiraz kerestesinden yapıldığı biliniyor. Kiraz zamkı ise şapka ve kumaş endüstrisinde ve tıbbi amaçla kullanılıyor. Ağaç kabuğu, yaprakları, çiçekleri, meyve sapı ve çekirdekleri tedavi amaçlı kullanılıyor. Meyveleri taze veya
kurutulmuş olarak tüketilebilen kiraz, ayrıca reçel, yemek, konserve ya da dondurulmuş gıda olarak değerlendirilebiliyor.
KİRAZ BÖBREK DOSTU
İdrar söktürücü özelliğiyle böbreklerin dostu olan kiraz vücudu zehirli maddelerden temizliyor. Kiraz ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılıyor. Ayrıca yapısında bulunan kinik asit ile böbreklerin taş ve kum yapmasını önlediği ve varsa zamanla döktüğü, ayrıca safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olduğu biliniyor. Vücuttaki fazla suyun atılmasıyla, dolaylı olarak zayıflamaya
yardımcı oluyor.
Kirazın ayrıca peklik giderici özelliği bulunuyor. Özellikle bayat yemeklerle pastırma, sucuk gibi gıdaların zararlarını önleyen kiraz, aynı zamanda kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve kanın temizlenmesini, yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlıyor. Kiraz suyunun yüz ve boyun kısımlarına sürülmesinin deride kırışıklıkları önlediği ve giderdiği belirtiliyor.
Karaciğerin dostu olan kiraz, hastalıklar, fazla ilaç tüketimi ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü hafifleterek iyileşmesine yardım ediyor. Karaciğer zamanla normale dönüyor ve safra salgısı artıyor. Böylece sindirim gücünü artırıyor. Kirazda bulunan 'levüloz' adlı şeker kolay sindirilebildiği için şeker hastaları hiçbir tehlike oluşmadan kiraz yiyebiliyor. Ayrıca içerdiği madensel madde ve vitaminler nedeniyle hastalıklara karşı dayanıklılığı artırıyor. Yapısındaki bol fosforuyla
sinirleri kuvvetlendirerek sakinlik sağlıyor. A vitamini kaynağı karoten içeren kiraz, aynı zamanda gözlerin dostu.
KİRAZIN MEYVESİ KADAR AĞACI DA ŞİFA KAYNAĞI
Ağaç kabukları yüksek ateşe ve pekliğe iyi geliyor, yaprakları müshil olarak, çiçekleriyse göğsü yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Kirazı bağırsakları zayıf ve yüksek tansiyon sorunu olanların dikkatli tüketmeleri gerekiyor. Sapları, idrar söktürücü olduğu gibi bronşite karşı kullanılıyor. Gölgede iyice kurutulan sapla hazırlanan şurup veya demlemelerle iyileşme sağlanabiliyor. Saplar gerekirse kıyılarak bir gün süreyle su içinde ıslanmaya ve yumuşamaya bırakılıyor. Bir litre su içine bir küçük avuç sap
konularak hazırlanacak demlemeden günde 3-4 fincan içiliyor. Bu demleme günde iki kez el ve ayak banyosu şeklinde de kullanılabiliyor. Ya da hazırlanan kiraz sapı demlemesi taze veya kurutulmuş kiraz üzerine boşaltılarak yarım saat bekletildikten sonra süzülerek aynı dozda içilebiliyor. Sapları ayrık ve mısır püskülü ile kaynatılarak demlendiğinde ayak ve karın şişliği; arpa ile kaynatılarak elde edilen demlemeyse idrar söktürücü olarak kullanılıyor. Dövülmüş çekirdeğinin kaynatılmış suyu idrar zoru
sorununa yardımcı oluyor. Ayrıca çekirdekleri ısıtıldıktan sonra bir beze sarılarak karın bölgesinde ağrıların giderilmesi için kullanılıyor.
KİRAZ ASPİRİNDEN DAHA FAYDALI
Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Turan Karadeniz, kirazın stresi yok ettiğini, menopoz döneminde faydalı olduğunu söyledi. Kirazın ayrıca damar sertliği ve mafsal kireçlenmesine da faydalı olduğuna dikkat çeken Karadeniz, şöyle konuştu: "Menopoz döneminde faydalı olmaktadır. Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkili oluyor. Araştırıcılar bu etkiyi kirazda bulunan 'antosiyanin' isimli kimyasalın yaptığını bildirmektedir. Kirazda
12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu bildirilmektedir. Araştırıcılara göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla eşdeğer görülüyor. Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etki yapmaktadır."
KİRAZ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Uzmanlar, kiraz alırken temiz, parlak ve hasarsız olmasına dikkat edilmesini istiyor. Uzmanlar, kiraz konusunda şu tavsiyelerde bulunuyor: "Rengi koyu olanlar her zaman daha tatlıdır. Saklarken kirazın saplarını çıkarmazsanız ömrü daha uzun olur. Yıkamadan plastik bir kaba koyup buzdolabında saklayın ve daima yemeden önce yıkayın. Buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında 1-2 saat bekletirseniz tadı daha lezzetli olacaktır. Taze kirazların 2-4 gün içinde tüketilmesi gerekir. Kirazı ayrıca derin dondurucuda
saklayabilirsiniz.Bunun için kirazın çekirdeklerini çıkarmanız gerekir."

3 Mayıs 2009 Pazar






yeşillikli zeytinli tuzlu kek
malzemeler
.1 bağ yeşil soğan
.1 bağ nane
.1 bağ dere otu
1 pk margarin
.1 su bard yoğurt
. 1 kabartma tozu
.3 yumurta
zeytin ya da beyaz peynir
un tuz
yapılışı
yeşillikleri ince ince doğradıktan sonra erittiğimiz margarini ve diğer malzemeleri karıştıralım.
en son aldığı kadar un ekleyelim.kabı yağlayıp karışımı dökelim.180 derece fırında 40 dk pişirelim soğuyunca servis yapalım bu kek soğuyunca kıtır kıtır olur afiyet olsun...



pancar turşusu
malzemeler
.1 kilo kırmızı pancar
.4 diş sarmısak
.limon
.sirke
yapılışı
pancarları yıkayıp fazlalıklarını kestikten sonra yumuşayıncaya kadar haşlayalım daha sonra istediğimiz şekilde doğrayarak bir kabın içine sirke limon sarmısak ve pancarları koyalım buzdolabında 1-2 gün bekledikten sonra turşu hazır afiyet olsun....










puf böreği
malzemeler
.3 çorba kaşığı yoğurt
.1 yumurta
.1/2 pk kabatma tozu
.tuz
aldığı kadar un
içine peynir patates isteğe göre konulabilir
yapılışı
.un havuzun içine yumurtayı kabartma tozunu yoğurdu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.ince açtığımız hamıru bir kase yardımıyla kesip içine hazırladığımız peyniri koyalım ve kenarları iyice bastırarak kapatalım.çok kızgın olmayan sıvı yağda her iki tarafı kızarana kadar pişirelim.kızgın yağa attığımda börekler kızardı ama içi çiğ kaldı bi daha ki denemedeyağı fazla kızdırmadan attım börekleri çok iyi oldu.afiyet olsun....



tam yağlı ezine





cevizli ezme



malzemeler



.2 çorba kaşığı domates salçası



.1 çorba kaşığı biber salçası



.2 diş sarmısak rendesi



.yarım soğan rendesi



.1 kahve fincanı dövülmüş ceviz



.zeytinyağ kimyon tuz



yapılışı
salçaları ve malzemeleri karıştıralım süsleyip servis edelim afiyet olsun...










mevsim salata fasulye piyazı




2 Mayıs 2009 Cumartesi

yağmurlu bir cumartesi

bu yağmurlu cumartesi günü biraz içimiz açılsın ne romantik diil mi?

1 Mayıs 2009 Cuma

my favorite playlist



Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

nohutlu yoğurt çorbası


Malzemeler:
- 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- Yarım kase pirinç
-1 su bard haşlanmış nohut
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ
- Et suyu veya normal su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı Biber
- Nane / kekik

Yapılışı :
Bu çorbayı yapmanın iki şekli var. Biri kolay biri biraz daha uğraştırıcı.. Eğer ayrı bir tencerede pirinçleri yumuşayıncaya kadar haşlar, sonra çorbaya katarsanız çok fazla karıştırmadan çorbamız hazır olur.. Ama direk diri olarak çorbaya eklerseniz sürekli karıştırmanız gerekiyor.. Zamanınız elverdiği sürece istenilen yöntem uygulanabilir.. Bu küçük hatırlatmadan sonra tarifimize başlıyalım :)

Yumurta, un ve süzme yoğurt karıştırılarak biraz etsuyuyla inceltilir, tercihe göre blendardan geçirilir. Ardından tencereye eklenip, kişi sayısına göre miktarını belirleyeceğiniz etsuyu/su ekleyerek pirinçleri ilave ederiz. Tuzunu da katıp, sürekli karıştırarak pirinçlerimiz yumuşadığında 3-5 dk daha kaynatıp tencerenin ağzını kapatıyoruz. Koyu kıvamdan biraz daha sulu olursa daha iyi olur. Yarım saat beklenildiğinde koyulaşıyor çünkü. Üzerine tereyağını kızdırıp, kırmızı biberini de ekledikten sonra çorbamızın üzerine gezdirip arzuya göre karabiber, pulbiber veya nane/kekik ekleyerek servise sunabiliriz

bu nedir böyle demeyin çok işe yarıyor

sarmısakları bolca alıp rondoda irice çekelim ve bir kapaklı kaba koyarak derin dondurucuda saklıyalım.ihtiyaç oldukça kaşıkla alıp yemek ve salatalara koyalım böyle yaptığımdan beri sarmısaksız yemek yapmaz oldum bazen gerçekten soyması sıkıcı oluyor.hem beklemekten içleri boşalmıyor sarmısakların...

PAÇANGA BÖREĞİ




malzemeler:
.içi için
.2 tane sivri biber
.2 domates
.4-5 dilim pastırma
.1 su bardağı kaşar peyniri
yapılışı:
yufkaları sigara böreğinden daha kalın olmak üzere üçgen şeklinde keselim.malzemeleri küp şeklinde doğrayıp karıştıralım.yufkaların içine koyarak saralım .kızgın yağda üstleri pembeleşinceye kadar kızartalım afiyet olsun...

ÇITIR TAVUK VE PATATES

malzemeler:
.5 tavuk baget
.4 diş sarmısak
.galeta unu
.kekik köri karabiber zeytinyağ kimyon
yapılışı:
.derin bir kapta sıvı yağı baharatları galeta ununu sarmısakları(ezerek tabii=)karıştıralım az haşladığımız bagetleri bu karışıma bulayalım.fırın poşetine ya da yağlı kağıt üzerine dizelim.180 derece fırında 30-35 dk pişirelim. afiyet olsun..
ÇITIR PATATESLER
.malzeme
.4 tane orta boy patates
.yukardaki malzemenin aynısı
yapılışı
.patatesleri elma dilimi şeklinde doğradıktan sonra aynı karışıma bulayıp fırında 30-35dk pişirelim.afiyet olsun...